foto winkel maasdam
Home   Beveiliging Binnenzonwering Buitenzonwering Horren Contact


HORREN

UW RAMEN ZIJN ONZE UITDAGING


In de loop der jaren zijn er talloze verschillende kozijnen en ramen gefabriceerd. De tijd van een horretje maken van een paar houten delen is allang voorbij. Een goedpassend en eenvoudig te bedienen hor dat goed sluit, is nu het devies. Inzet-, voorzet-, rol-, schuif- of vasthor. Al deze horren zijn standaard in ons assortiment.

Werkwijze: de horren worden bij u thuis opgemeten, waar u direct wordt geïnformeerd over de mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten. Deze offerte is geheel vrijblijvend en gratis. Eén van onze monteurs kan deze horren vakkundig monteren, waarbij een lange werking wordt gegarandeerd.

Bekijk onze horrenproducten op de
Luxaflex Binnenzonwering pagina
(zie onder, alleen in IE):


winkel maasdam
    (deel van ons winkel assortiment)


De verscheidenheid in horren is aanzienlijk, waarbij bijna elk hor ook nog verschillende montagesoorten kent. Een goed hor is een hor dat eenvoudig te bedienen is en niet de dagelijkse gang belemmert. Tijdens het meten wordt er gekeken naar de gebruikers, plaats en gebruikintensiteit.

Plissé hordeur: een eenvoudig te bedienen hor door het ontbreken van een veerspanning. Juist doordat deze hor geen
veren heeft in het mechaniek blijft deze deur in de positie staan waarin u hem los laat. De Designa is de laatste variant, welke is voorzien van een magneetband die een ketting overbodig maakt. De Alure wordt wel met ketting gemonteerd. De magneetband sluit de deur niet af, al geeft deze wel de deur de laatste centimeter een klein zetje! Ideaal voor kinderen, huisdieren, minder validen (5mm dorpel) en ouderen (zeer soepele bediening). De Designa en de Alure zijn beide in de demostandaard in de winkel opgenomen.

Vast hor: een vast hor, met wervels of met een scharnier bevestigd (voor zowel raam als deur) is de klassieker. De voordelen zijn de prijs en de mogelijkheid van vervangen van het gaas. Ideaal voor situaties met dieren en veelvuldig openen en sluiten. Vooral de deuren zijn een ware topper. Deze Amerikaanse deuren zijn zelfsluitend en kunnen worden uitgevoerd met een kattenluikje of extra schopplaten.

Rolhorren: De rolhorren zijn er voor deuren en ramen. Deze horren zijn er voor de ramen in twee soorten, waarbij de
Supernova standaard is uitgevoerd met een zoom over de gehele lengte van het gaas. Deze zoom maakt een perfecte,
duurzame sluiting mogelijk. De Superplus is voorzien van pips (bolletjes aan het gaas) die door de geleider lopen. Niet zo stil als de Supernova, maar al jaren in het assortiment. De Prestige rolhordeur is al jaren in het assortiment en is uniek in de markt. De gaasgeleiding door de zoom aan de boven- en onderzijde is stevig en duurzaam. Tevens is de vergrendelling in het boven- en onderprofiel zeer stevig door de RVS-pennen. Geen magneten meer, maar een degelijk knijpsysteem. Deze horren zijn allemaal opgenomen in de demostandaard.

Alle modellen zijn leverbaar in zes ralkleuren! Afwijkende maten en ralkleuren zijn mogelijk tegen een meerprijs.